Последни новини

Check out market updates

Успешната продажба!

two-businessmen-shaking-hands_l

 

Ако искате да направите успешна продажба на имота си за кратък срок и на оптималната цена през 2016 год., ще имате нужда от добра стратeгия. Затова започваме с най-често срещаните фактори при сделка, запознанството с които ще ви улеснят в процеса.

  1. Определете баланса между цена и срок Да, цената на имот е от голяма важност, но не забравяйте и за останалите условия по продажбата. Информирайте се добре, когато започнете да ценообразувате. Уверете се, че вашият брокер вече е реализирал реални продажби във вашия район през последните няколко месеца. Поискайте да видите конкретни примери. Това би ви дало гаранция, че е способен да продаде и вашия имот на оптималната цена, защото вече познава пазара добре.
    Искайте от него да се ангажира не само с цена, но и със срок. В някои ситуации срокът може да се окаже от много важно значение. В следващата точка ще научите защо.
  2. Не стойте прекалено дълго на пазара Обикновено прекаленото забавяне на продажбата на имота е знак, че има някакъв проблем с него. Консултантите ни по тази тема са на мнение, че колкото по-дълго един имот се застои на пазара, толкова по-голям е шансът накрая да наложи да се продаде на много ниска цена. За това най-добре е да не отлагате твърде дълго.
    Ако продажбата започне да се бави прекалено, говорете с брокера си октрито и му напомнете, че нямате време за губене
  3. Не си „цапайте“ ръцете, делигирайте!Огледите с купувачи,  искането на отстъпки и преговорите като цяло могат да бъдат доста емоционален и натоварващ процес. Често се случва да се стига до оптегнати отношения и до негативни моменти. Нашият съвет към вас – не си го причинявайте!Ангажирайте вашия брокер с всички тези неща и просто искайте да ви “докладва”. Не трябва да оставате изолирани или в невидение. Изискайте от него на всеки няколко дни да ви информира за всичко. Може да получавате подробен отчет на имейл или по телефона. Така ще запазите контрола във ваши ръце.
  4. Бъдете взискателни към вашия брокер Да “наемете” брокер не е по-различно от това да наемете служител. Вярно е, че на него поне не трябва да плащате нищо предварително, но това не го прави по-маловажно. Трябва да “интервюирате” човека и да сте сигурни, че сътрудничеството ви ще доведе облаги не само за него, но и за вас. Ето няколко въпроса, които може да използвате за т.нар. интервю с потенциалния ви брокер:

-Колко сходни имота е продал през последните 6 месеца?
-За какъв срок е продал всеки от тях и дали клиентите са останали доволни? Нека ви покаже референции или благодарствени писма.
-Колко точно пари смята да инвестира в продажбата на вашият имот?
-Има ли готов списък от потенциални клиенти, на които може да го предложи веднага?
-Готов ли е да се ангажира с договор, че ще продаде имота ви в конкретен срок?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 
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
ЗА КОНТАКТ С НАС
ТЪРНОВО БРОКЕРС
5000 гр. Велико Търново,
ул. "Възрожденска" 1А
(+359 882) 555 646
(+359 884) 646 933
Благодари Ви!. Вашето съобщение е изпратено успешно.